Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά (Βίντεο)

Μεγάλη έκρηξη και φωτιά σημειώθηκε σε εργοστάσιο ανοξείδωτων κατασκευών Παλαμήδης στην οδό Αιγιδών στην περιοχή Πανόραμα στην Κάτω Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το εργοστάσιο φέρεται πάντως να έχει εκκενωθεί και να έχουν απομακρυνθεί οι εργαζόμενοι, την πληροφορία αυτή έδωσε μιλώντας στα μέσα, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Το εργοστάσιο ανήκει στον Βασίλη Παλαμίδη, σύζυγο της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα.

Στις εικόνες που βλέπουν το φως φαίνονται μαύροι καπνοί πάνω από την επιχείρηση. Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης έστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, καλώντας τους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. «Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 12-06-2024 15:55. Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται.

Παράλληλα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπή η κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Σενέκα και Αιγίδων καθώς και στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Στο σημείο η κατάσταση που επικρατεί στην ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και αφόρητη από το τοξικό νέφος.

Πάντως πάνω από το εργοστάσιο επιχειρεί ένα ericsson ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο έχουν φτάσει και επιχειρούν έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Μήνυμα του 112
Εργοστάσιο νεα κηφισιά 2
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Εργοστάσιο νεα κηφισιά 3
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Εργοστάσιο νεα κηφισιά 4
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί